Foodblogevent oktober 2016 met het thema VENKEL

Met mijn Fabada Asturiana won ik in september het foodblogevent met thema Spanje van de Foodbloggers Benelux. Je doet mee, het is een uitdaging, maar die uitslag verrast je toch. Ik ben er enorm blij mee. 

Als winnaar moet je een nieuw thema bedenken, dus ben ik snel in de historie van eerdere thema’s gedoken. Dit was alweer de 22e editie van het Foodblogevent waardoor het bedenken van een thema niet eenvoudig was. Het moet passen in de tijd van het jaar, maar ook veelzijdig zijn. Mijn keuze ging tussen vis en zeevruchten of venkel. Uiteindelijk vond ik venkel beter passen bij de herfst. De lichte anijssmaak en het aroma van venkel passen goed bij guur en kouder weer. Venkel met (wit)vis is trouwens ook een heerlijke combinatie!

venkel_fennel-1133309_640Venkelgerechten zijn goed te vinden op het internet. Ik vond wel meer Engelstalige dan Nederlandstalige zoekresultaten, maar dat lijkt  mij een mooie extra uitdaging voor onze foodbloggers groep. Sterren als Ottolenghi en Jamie Oliver hebben er recepten voor geschreven.
Het thema is altijd breed, dus alle recepten waarin de knol, het zaad of beide zijn verwerkt, zijn in de race. Als er maar venkel in zit. Laat je inspireren en doe mee aan het foodblog event van oktober 2016. Zeker in de herfst is het toch heerlijk als je keuken intens geurt?

Waar kun je aan denken?
De venkelknol en het venkelzaad worden beide veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Met het zaad kruiden ze hun salami, gehaktballetjes of worstjes. Maar je maakt er ook lekkere kruidenazijn mee en het wordt zelfs gebruikt in gebak.
Gerechten van de knol zijn o.m. gemarineerde venkel als antipasto, salades of het beroemde ovenschoteltje finocchi al forno.venkel-bloemetjes
En omdat venkel en vis zo goed bij elkaar passen is het één van de basisingrediënten voor vissoepen.
venkelzaadDit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee je aan de slag kunt. Verras me, zou ik zeggen!

Nog even kort de spelregels op een rij:
• Schrijf een blogpost binnen het thema “Venkel”
• Plaats deze op jouw blog en zet erbij dat je deelneemt aan het foodblogevent van oktober 2016
• Plaats een link naar deze blogpost in jouw inzending
• Laat ook een reactie achter over jouw inzending en vermeldt daarbij de link naar je blogpost
• Heb je geen blog, maar wil je wel graag mee doen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar corameijer@gmail.com met de blogpost en een foto. Dan plaats ik ze online.
• Meedoen kan tot en met 31 oktober 18.00 uur. Daarna maak ik zo snel mogelijk de winnaar bekend op mijn blog en via Facebook, Twitter en Instagram.

Advertentie

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tobias schreef:

  Gefeliciteerd!

  Like

 2. elisabethskitchen schreef:

  Oké. Hier is mijn inzending. Venkel is mooi met vis te combineren maar ook met avocado heb ik ervaren. https://yoo.rs/elisabethskitchen/blog/romige-venkelsalade-met-sinaasappel-en-tonijn-1475842139.html

  Like

 3. johanneke schreef:

  hoi Cora, hierbij mijn inzending: een salade van rauwe venkel met peer en een beetje geitenkaas. Groeten Johannekehttp://www.bijnanetzolekkeralsthuis.nl/2016/10/salade-met-peer-venkel-en-geitenkaas.html

  Like

 4. Sophie schreef:

  Hoi, ik zend mijn tuinbonensoep met venkelzaad in. Kan prima me diepvriestuinbonen! http://etenmaken.blogspot.nl/2014/06/tuinbonensoep.html

  Like

 5. Hanneke schreef:

  Hallo Cora, dit is mijn inzending voor het thema Venkel, een heerlijke frisse salade met venkel en appel: http://www.culinea.nl/recepten/venkel-appelsalade/

  Like

 6. Hoi Cora,
  dit is mijn recept met venkel voor het blogevent van oktober 2016. https://debsbakerykitchen.nl/2016/09/04/taralli-krokante-deegrondjes/
  groetjes Debbie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s