About

 

Cultfood is het blog voor ‘moeiteloos koken voor elke dag’. In mijn recepten gebruik ik veel groenten en fruit in combinatie met kaas en tuinkruiden, die ik met veel plezier in mijn kruidentuintje onderhoud.

Vroeger bij ons thuis werd altijd tussen de bedrijven door gekookt. Dat leidde regelmatig tot iets minder smakelijke gerechten. Ik houd van lekker eten. Daarom ben ik, zodra ik op eigen benen stond, aan het experimenteren gegaan om een eigen kookstijl te vinden.

Ik ben ook dol op reizen, films en -festivals en lezen. Wij hebben enige tijd in Mississippi aan de Golf van Mexico en bij Koblenz aan de Mittelrhein gewoond. Dat zie je in de recepten en gebruikte producten terug.

Op Cultfood verbind ik recepten met een inkijkje in de regio waar het vandaan komt of waar het zijn bekendheid heeft verkregen. Ik verwijs naar muziek om te luisteren tijdens het koken, naar films om lekker bij na te genieten en naar de kookboeken die ik gebruik.

Nieuwsgierig naar meer? Enkele collega foodbloggers nodigden mij uit voor een persoonlijk interview met een verschillend thema zoals

Fruit: wat kun je ermee?

Meet the Foodblogger, de mens achter de teksten en foto’s

Great Little Kitchen Tour.

Recent schreef ik een gastblog voor Gereons Keuken Thuis bij zijn jaarlijkse Lenteparade met foodbloggers over hun associaties bij l’Hexagone met als titel Frankrijk gezien door de ogen van Cultfood.

En zojuist online, mijn gastblog over Corsica. Over de landbouwdieren en hun vrije leventje, de eetcultuur door eeuwenlange Genuese overheersing en de bijzondere natuur.

Die gastbloggen over onze hikes en reisavonturen schrijf ik sinds enkele jaren.
Zoals over de meerdaagse hike in Portugal langs de adembenemende kust van de regio Alentejo. Daar liepen wij het Visserspad van de Rota Vicentina.

Dit schrijven van gastbloggen vind ik erg leuk om te doen. Mijn collega van ElsaRblog begon een serie Wat is jouw favoriete vakantiebestemming. In deel 6 doe ik verslag van onze reis door Nieuw-Zeeland in 2017.

In 2018 gevolgd door een gastblog over onze roadtrip in IJsland op het travelblog DM on the Road online met veel foto’s. Deze blogpost is al meer een echt artikel.

Voor het blog OngewoonLekker scnreef ik een review over de Foodtruck gerechtjes van restaurant Blauw: De Smaak van de Straat van Restaurant Blauw. Mijn Limoncello Zuppa Inglese is opgenomen in haar round-up van Limoncello gerechten

Mijn recepten komen regelmatig voor in round-ups van collega Foodbloggers. Zojuist is mijn Kruidige Stoofperen Cheesecake opgenomen in een grote verzameling van Recepten met Mascarpone door ElsaRblog,

Als foodblogger ben ik lid en beheerder van de Facebookgroep Foodbloggers Benelux. In het beheer jaagde ik het Foodblog Event aan, een maandelijkse kookwedstrijd met thema’s van de leden onder elkaar. Daarbij jureerde ik de inzendingen ook.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s