Mini Mango IJstaartjes

on

Vorige week las ik een informatief artikel over eetrijp fruit. Eetrijpe mango’s zijn boomgerijpt en worden door hun kwetsbaarheid speciaal overgevlogen. Uit oogpunt van duurzaamheid eigenlijk wat te gek. Aan de andere kant is dit prachtige en smaakvolle fruit ontwikkeld en lagen deze eetrijpe mango’s met het etiketje Weggooien is Zonde in de winkel. En ik ben tegen onnodige voedselverspilling.

Zo ontstonden deze mini ijstaartjes in mijn flexibele taartvorm die ik mijzelf voor feestdagen cadeau gaf. Zelf vers vruchtenijs maken is zo gedaan, zeker als je de smaak puur wilt houden. De minivorm leent zich uitstekend voor het versieren van grotere taarten of cakes, maar ook als ‘special touch’ op desserts. Of eet ze als ijsbonbons. Plaats ze voor consumeren wel even in de koelkast voor meer smaak.

Mango’s zijn supergezond maar gevoelig voor geuroverdracht. Je bewaart ze beter niet bij groente of fruit met een sterke geur zoals naast citrusvruchten of uien. Een eetrijpe mango is nog maximaal vijf tot zeven dagen houdbaar. Om verrimpeling tegen te gaan bewaar je een mango het best met een licht vochtige doek eromheen.

Wat heb je nodig:
1 eetrijpe mango, in stukken
2 volle tl acacia honing uit de Pyreneeën
ca 150 ml Pur Natur vanille yoghurt of Griekse yoghurt
2 blaadjes witte gelatine, 5 minuten geweekt in koud water

Mix de mango met de staafmixer tot een mooie vloeibare massa. Voeg dan de overige ingrediënten toe en mix nog even kort.
Breng in een grote pan een flinke bodem water aan de kook en zet de mengbeker in het warme water. Knijp de gelatine goed uit en voeg het kloppend toe aan de mango totdat het helemaal is opgelost. Schenk met een sauslepel de vormpjes vol en laat de vorm opstijven in de vriezer.

Deze lauwwarme mangomoes is overigens ook heerlijk om als vla te eten. Combineer haar dan met plakjes banaan of wat ochtendgranen.

Hoe je ze ook eet, het is heerlijk en gezond snoepen!
Min i Mango Ice Tartelettes-IMG_2206

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s