Blender Hollandaise saus

Deze glanzende, luchtige peterselie saus is met de blender in een handomdraai klaar. Nou ja, bijna. Je schakelt de blender heel vaak aan en uit in een regelmatig ritme voor een romig, dikke saus. Het ‘blenderen’ bepaalt de bereidingstijd. De Hollandaise saus is een Europees accent  in de Cajun cuisine uit het New Orleans cookbook.

4-5 el roomboter (ongeveer 1/2 cup)
4 eierdooiers op kamertemperatuur (Rondeel)
1 el limoensap
krap 1/8 tl cayenne of 1 tl Louisiana gold pepper saus
2 el fijngehakte peterselie

Je smelt de roomboter au bain marie in een steelpan op lage temperatuur. De boter moet warm zijn, maar niet te warm. Tip: als de boter te heet wordt, zet je de pan even van de pit, want anders gaan de eierdooiers in de blender ‘stijven’.

Werk met het deksel op de blender, de saus spettert omhoog. Doe de eierdooiers, het limoensap en de cayenne in de blender en zet die enkele keren kort aan en uit om de ingredienten te mixen. Je voegt de gesmolten roomboter langzaam toe. Nu ga je over tot ‘pulseren’ op hoge snelheid en in een ritme van 60 seconden aan en 30 seconden rust. Na enkele keren voeg je de peterselie toe en herhaalt dit pulseren minimaal 10 keer. De saus moet een mooie dikte hebben en een glossy look.

Tip: deze saus maak je direct vooraf aan het serveren, want de saus is niet op te warmen.

Serveren bij gestoofde prei of andere groenten die zich goed laten combineren met peterselie.

En … overheerlijk bij mijn tapas of snack Gepaneerde Kaasblokjes van Boer’n Trots Klaver Pikant.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s