Tomatenkoekjes met bosuitjes

on

Vega BBQ-en  of Fruit BBQ-en met dit zonnige zomerweer? Maak deze grappige Tomaten Koekjes als bijzonder bijgerecht. Natuurlijk zijn ze ook heerlijk als lunch, tussendoortje of bij een drankje op je terras. Hartig van smaak zonder toevoeging van kaas.

Een vega of fruit BBQ is het thema van het  Foodblog Event van de Foodbloggers Benelux groep in de maand juli. BBQ-en wordt gezien als een makkelijke maaltijd, maar ik vind het altijd eventjes werk. En wat is een leuke special bij vega of fruit?

Mijn gedachten gingen spontaan uit naar de bijbehorende hapjes. Daarom bakte ik vandaag deze overheerlijke, grappige Tomatenkoekjes. Ze zijn gemaakt met één verse en meerdere zelf gemarineerde zongedroogde tomaten.

Die zongedroogde tomaten stonden drie dagen fruitig lekker te worden in een vruchtvlees frambozenazijn. Ze passen dus erg goed bij zowel groenten als fruit. En ik denk zelfs bij varianten van Zoet Hartig Vlees, het andere thema van het Foodblog Event.

De tomatenkoekjes zijn gebakken met arctisch tijmzout uit IJsland en met rozemarijn olijfolie. Ik kon haast niet wachten tot ze waren afgekoeld.

Wat heb je nodig voor zeven tomatenkoekjes:
2½ el rozemarijn olijfolie
10 repen zongedroogde tomaten, pomodori secchi, gemarineerd en goed gedroogd
frambozenazijn met vruchtvlees, zie op verpakking zongedroogde tomaten, niet te zuinig
1 Gusto tomaat, klein gesneden, ontdaan van pitjes en goed gedroogd
3 bosuitjes, in heel dunne ringetjes
110 gr biologisch havermeel (Oerr bakken Leev)
½ zakje bakpoeder
1 espresso tl arctisch tijmzout (Saltverk)
125 gr Griekse yoghurt

Start met het marineren van de zongedroogde tomaten. Die zelf marineren verrijkt de smaak doordat je de azijn, hoeveelheid en marinadetijd zelf kiest. Zie verder de verpakking, de mijne zijn drie dagen gemarineerd. De azijn moet grotendeels opgeslorpt zijn.

Meng het meel, bakpoeder en zout door elkaar. Roer de Griekse yoghurt door de olie. Snijdt de verse tomaat en zongedroogde tomaten in heel kleine stukjes. Dep ze vooraf en daarna goed droog met keukenpapier. De bosuitjes verwerk je ook rauw, snijdt ze in heel dunne ringetjes. Mix alle ingrediënten door elkaar tot een glad mengsel.

Verwarm de oven voor op 200º. Leg ingevet bakpapier op het rooster en schep met twee lepels kleine bergjes een beetje uit elkaar. Deze koekjes gaan niet rijzen.  Bestrooi ze licht met tijmzout. Bak ze in 12 minuten goudbruin, niet te hard.
Tomatenkoekjes-IMG_2087

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s