Pittige Geitenlamsvlees Balletjes

on

Op een van deze zomerse dagen kreeg ik bij verrassing prachtig zachtroze geitenlamsvlees. Ik schaafde een sjalotje flinterdun, hakte een rode Jalapeno peper en knoflookteen fijn, voegde een flinke scheut Heinz aromatic herbs & sun ripened tomato ketchup toe en een eitje. En … wat 4-seizoenenpeper, zeezout, nootmuskaat, gerookt paprikapoeder en een eetlepel bakkers paneermeel.

De balletjes wegen 30 gram en zijn op 180° gegrild in de oven, super lekker en heerlijk zacht van binnen.
Wel een keertje omdraaien en niet langer dan 8 minuten per kant.
Goat Meat_Meastballs_IMG_6337 (3)
Ik serveerde er een krieltjessalade met aïoli en artisjokhartjes bij. De krieltjes zijn beetgaar gekookt in lichte kurkuma bouillon met een takje verse rozemarijn en wat pikante rode pesto. Aïoli was nog vers op voorraad, de artisjokharten komen uit een pot van Sacla Italia. Knip er lekker veel bieslook door.

Voor een andijviesalade droogde ik de vorige dag een hele doos zoete kerstomaatjes in de oven voor een intense smaak. Een sappige, smaakvolle combinatie.
Goat Meat_Meatballs_IMG_6329Hoe je kerstomaatjes droogt lees je bij de andijviesalade.

Met de krieltjessalade kun je eindeloos variëren door andere groente en kruiden toe te voegen, maar ook wat gedroogde pancetta uit de oven geeft een leuke twist. Per 250 gram krieltjes 7 plakjes, na het drogen verkruimel je die erdoor.
Pancetta_IMG_6393Het drogen in de oven doe je op maximaal 100° op bakpapier. Het vet smelt langzaam weg, het vlees wordt knapperig.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s