Appel Pannenkoek

Fruitontbijt Anders: deze overheerlijke, simpel te maken pannenkoekjes zijn fris en licht zoet. Voor de appelcompote sneed ik blokjes Pink Lady met schil en wentelde ze door citroensap. Voor het wellen van de rozijnen verwarmde ik twee eetlepels water met gember-jenever drank en appelstroop. De appelblokjes zijn licht gefruit in roomboter, gehusseld met de rozijnen en gekruid met kaneel. Het vocht van de compote gaat in de 6-granen mix. Zo yummie!

Wat heb je nodig voor 4 pannenkoekjes ontbijtbord formaat?
60 gr 6-granen pannenkoeken mix [Joannusmolen]
130 ml biologische volle melk
2 bio eieren
75 gr grote blauwe rozijnen
300 Pink Lady appels, netto gewicht, klokhuis verwijderd en in blokjes
2 cl Hooghoudt Bartenders Ginger Daisy [mix van jenever, gember en sinaasappel]
sap van een halve citroen
wat fijne citroenrasp
1 volle tl appelstroop
2 espresso tl fijne ruwe rietsuiker
1 afgestreken espresso tl gemalen Ceylon kaneel

Klop de eieren met de suiker schuimig los in de keukenmachine en voeg er dan de pannenkoekenmix en melk aan toe. Kort maar goed luchtig kloppen op hogere snelheid. Voeg dan het vocht van de appelcompote toe.

De rozijnen zijn een kwartier geweld in net afgekoeld heet water dat met de gemberdrank is verwarmd. De appelstroop voeg je toe als de hittebron uit is.

Fruit de appelblokjes op matige temperatuur in roomboter met een scheutje olijfolie. Voeg de rozijnen met het vocht toe, schep luchtig om en hussel er dan de kaneel doorheen. Fruit de appel kort, de stukjes mogen iets bite houden. Schenk de appelcompote door een zeef en vang het vocht op. Dat voeg je toe aan de mix.
Verdeel wat plukjes citroenrasp door de compote voor een extra accent.

Verwarm je koekenpan op matige temperatuur [stand 7 van 12 op een inductiekookplaat]. Bak de pannenkoekjes in een klontje roomboter, Ik gebruikte 4 sauslepeltjes mix per fruit pannenkoekje. Schik het op een ontbijtbord. Verdeel de appel_rozijnen_compote in 4 porties en schik een kwart op elk pannenkoekje. Vouw de bovenrand van de pannenkoek deels terug en bestrooi heel licht met poedersuiker.

Eet je graag gezonde pannenkoekjes? Probeer dan ook eens mijn bieten pannenkoekjes met appel en feta. Heel feestelijk en bijzonder, een hoog klein model dat je maakt met een paar kookringen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s