Spinazie dip / Spinach dip

Healthy snacktime in the sun: spinach and seeds recipe!

Deze spinazie dip is heerlijk met toastjes of bij diverse broodsoorten. De dip of spread laat zich ook goed combineren met plakken gerookte zalm, serrano ham of salami’s. Niet alleen een heerlijke snack dus, maar ook lekker als lunch of brunch.

Gisteren gebruikte ik het zelf om de pizzabodem mee te bedekken, weer eens iets anders dan tomatensaus. En zo is er nog wel meer bedenken: onder je hamburger of in een pita broodje. Keuze genoeg!

Wat heb je nodig:
200 gr verse gewassen spinazie, grof fijn gesneden
1 teen verse knoflook, fijn gesneden
40-50 gr gerijpte boeren Cheddar, in heel kleine blokjes
pijnboompitten
pompoenpitten
blanke amandelen, grof gehakt met de staafmixer
〈alle drie samen roosteren, de pompoenpitten gaan lekker knappen〉
3 flinke bosuitjes, in ringetjes en licht gefruit; evt. hoeveelheid aanpassen
3 tl kleine kappertjes
1 potje Zonnatura spinazie spread
olijf- of walnootolie

Roerbak de spinazie kort op middelhoge temperatuur in wat olijf- of walnootolie. Laat de spinazie afkoelen tot kamertemperatuur en breng het over in de staafmixer kom.

Roerbak dan de knoflook op middelhoge temperatuur en voeg na 1 minuutje de bosuitjes toe. Max 2 minuten samen roerbakken, ook laten afkoelen en bij de spinazie voegen. Zet de staafmixer op maximale snelheid en zet die 2 keer heel kort aan. De groenten moeten juist geen ‘pap’ worden.

Roerbak nu de pitten en amandelen op matige temperatuur, blijf wel goed omscheppen. Het is belangrijk dat ze langzaam roosteren. Als je walnootolie hebt dan is het gebruik in deze stap heerlijk.

Meng de geroosterde pitten en amandelen door de spinazie, voeg de kant en klare spinaziespread toe en schep er dan de mini blokjes Cheddar doorheen. Houd daarvan iets achter om er overheen te strooien samen met de kappertjes.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s