Pitten-en-zaden kaaskoekjes met Boer’n Trots Honing Geitenkaas

Knapperig, broos en hartig: een gouden greep voor je paasbrunch, buffet of tapas tafel, maar ook heerlijk bij je aperitief of pompoensoep.  

Wat heb je nodig:
80 gram zaden, pitten en zachte noten
80 gram Boer’n Trots Honing Geitenkaas
klontje roomboter, ongezouten en gesmolten
1 eetlepel

Mijn samenstelling van de kaaskoekjes op de foto:
20 gr pompoenpitten
20 gr pijnboompitten
10  gr zonnebloempitten
5    gr lijnzaadjes
5    gr sesamzaadjes
20 gr walnoten en pecans (half om half mix), fijngehakt

Weeg de pitten, zaden en noten af en breek de noten in kleine stukjes. Rasp de koude Boer’n Trots heel fijn en meng de rasp luchtig met de zaden, pitten en stukjes noot. Verwarm de oven voor op 170º en bekleedt het rooster met een vel bakpapier.

Smelt de roomboter en vet het bakpapier licht in. Leg schepjes van het zadenmengsel verspreid op het bakpapier, maar maak deze niet te groot. De schepjes moet je niet aandrukken, je kunt wel de ronde vorm met je vingertoppen bijwerken. Leg grotere zaden of stukjes noot aan de randen wat beter bovenop of voeg daar nog wat kaasrasp bij. Schep een theelepeltje vol met gesmolten roomboter en druppel dit over de schepjes zaden. Bak de koekjes 10 minuten in de oven en laat ze op het rooster, maar buiten de oven afkoelen. Ze zijn heerlijk, maar breken snel! Wees voorzichtig bij het overbrengen op een schaaltje.

Serveertip: deze kaaskoekjes zijn uitstekend te combineren met de Spinaziemousse met ham en Boer’n Trots, maar ook bij pompoengerechten of risotto’s. Daarnaast ook heerlijk als snack.

3 reacties Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie