Pittige Kastanje Champignon Omelet

Kastanjechampignons: ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Je kunt ze best leuk verwerken maar vaak word ik niet echt warm voor ze als groente. Een regenachtige zondag biedt mij de kans om aan de slag  te gaan, op zoek naar wat kleur en geur. 

Het aanbod varieert ook in kwaliteit, maar ik vond mooie verse exemplaren, die ik amper hoefde te poetsen. Bij paddenstoelen gebruik je beter geen water, omdat ze dat opzuigen en weer afgeven bij de verwerking. Een kastanjechampignon heeft een nootachtige smaak en is iets droger, fijn als je van wat bite houdt.

Wat heb je nodig voor twee personen:
2 stevige mini rode uitjes, gehalveerd en in dunne ringen
1 kleine gele peper, gesnipperd zonder zaadjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 mini blaadjes laurier
iets extra vergine olijfolie/iets roomboter
3 tl pomodori tomatenpuree (la bio idea)
1 volle tl mascarpone
1 tl witte truffelazijn
Fruit de ui kort op matige temperatuur en voeg dan de gele peper en knoflook toe. Schakel de temperatuur nog iets terug en voeg tomatenpuree en laurier toe. Laat dit 5 minuten heel zachtjes fruiten, voeg een glas witte wijn toe en leg de deksel op de pan. Sudder dit gesloten voor 10 minuten, het mag niet helemaal droog worden.
img_5509Intussen kook je de erwten fusilli gaar, kortkokend in 5-6 minuten. Spreid de fusilli snel uit en laat ze heel even afkoelen. Doe ze in een kommetje en voeg een volle theelepel witte truffelolie toe. Schep ze goed om en dek de fusilli af tot gebruik. Vang de bouillon op en laat die zachtjes tot 100 ml inkoken.  Voeg de gezeefde bouillon toe aan het uimengsel, roer even om en schep er dan de mascarpone en azijn door.
60 gr groene erwten fusilli (bijvoorbeeld Italiaanse bio Pedon)
250 ml water
iets extra vergine olijfolie
1 espresso tl bio tijmbouillon poeder
enkele slagen 4-seizoenenpeper
1 volle tl witte truffel olie
wat extra gedroogde tijm
erwten fusilli-img_5511Veeg de champignons met keukenpapier schoon, snijd de steeltjes weg en snijd ze in dikke plakjes. Hak nu ook de peterselie fijn, zodat je deze twee kunt vermengen als de champignons afgebakken zijn.
Bak de champignons in korte tijd bruin op matige temperatuur, laat de truffelolie niet ‘branden’. Roer er 2 volle theelepels van de tomatenjus door, ze zijn klaar als het vocht is verdampt.  Hussel de krulpeterselie erdoor als ze nog warm zijn.
1 doosje bio kastanjechampignons
handvol krulpeterselie, fijngesneden blaadjes
wat roomboter/1 tl witte truffel olie
img_5515Klop de eieren los met de extra dooier, roer de mascarpone los en voeg beide samen. Breng op smaak met wat peper en zout uit de molen. Bak de omelet mooi goudbruin en laat de bovenkant zachtjes stollen in een warme oven voor een mooi kleurtje.
3 eieren + 1 extra dooier
1 tl mascarpone, losgeroerd
zout/peper
Hussel de fusilli en champignons losjes door de tomaten-uiensaus, warm ze kort op en schep ze op de omelet. Serveer die met wat krokant geroosterd stokbrood.
img_5529

img_5517

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s