Veggie Noodle Soup

on

Asian Style noedel soep, bomvol met groenten zoals mini paksoi, mini broccoli roosjes, taugé, grof geknipte waterkers, mini rode uitjes, rode peper, geraspte gember en homemade tomatenbouillon. Lekker vers met knapperige groenten in een grote kom.

Ingrediënten
250 gram goede kerstomaatjes, in stukjes
2 mini rode uitjes, gesnipperd of geschaafd
één derde van een rode peper zonder zaadjes, gesnipperd
2-3 cm verse gember, fijn geraspt
120 gr mini paksoi, schoongemaakt gewicht
120 gr broccoli roosjes in kleine stukjes, schoongemaakt gewicht
120 gr taugé, schoongemaakt gewicht
2 cups bio Natur Compagnie veggie noodle soup
half zakje waterkers, de blaadjes met heel fijne steeltjes, in grove stukjes
citroengras, gestrooid over de groene groenten

Snijd rijpe tomaten naar keuze [geen vleestomaat, die is niet vochtig] en fruit die met knoflook, peper, iets zout en Italiaanse tuinkruiden. Sudder die maximaal 20 minuten met een deksel op de pan. Voeg eventueel iets verdunde biologische tomatenpuree toe. Schep ze af en toe om tijdens het sudderen.
Laat de tomaten uitlekken, waarbij je ze af en toe even aandrukt. Druk het laatste vocht er goed uit. Zet de gefruite tomaten na afkoelen afgedekt weg voor gebruik de volgende dag.

Snipper de rode ui en rode peper, rasp 2-3 cm gember fijn en fruit die samen 4-5 minuten op lage temperatuur. Laat ze niet aanbakken, schep ze uit het restantje olie.

Snijd de paksoi in hapbare stukjes en de broccoliroosjes fijn. Fruit de paksoi en broccoli afzonderlijk zo’n 2-3 minuten in dezelfde, niet schoongemaakte koekepan met een vleugje citroengras, beide met iets olie en een flink scheutje van de tomatenbouillon.

Kook water en giet die heet over de schoongemaakte taugé in een zeef. Laat goed uitlekken.

Doe de noedels en hun bouillonpoeder uit de cup in een echt grote kom. Weeg de groenten na het bereiden afzonderlijk en verdeel die gelijkmatig over beide kommen.

Tenslotte knip je de waterkers. Strooi in beide kommen de helft, bovenop de bouillonpoeder met noodles en leg daarop de helft van de taugé en de helft van het ui/peper/gember mengsel. Dek af met de groene groenten, ook verdeeld op netto gewicht. Als er nog wat tomatenbouillon over is, verdeel die dan ook over beide kommen.

Pas de aanbevolen hoeveelheid water af in de cups van Natur Compagnie. Kook elke hoeveelheid afzonderlijk en schenk dat kokend op één gevulde soepkom. Laat de noedels wellen, schep goed om en
laat de noedels wellen volgens voorschrift.

EET SMAKELIJK.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s