Franse Kaas Paprika Quiche

Samen kokkerellen met mijn dochter. Een nieuw recept bedacht van rode, gele en oranje paprika’s, de Franse kaas Pié d’Anglois, bosuitjes, grof gehakte licht gerookte amandelen voor wat bite, een jalapeno pepertje, verse knoflook, fijngehakte sjalotjes, oregano, gerookt paprikapoeder, slagroom, tomatenpuree en eieren. Echt heerlijk geworden, voor de bite de amandelen door de paprika blokjes op de bodem gehusseld. Een snel en gemakkelijk recept.

Ingrediënten:
1 verpakking hartige taart deeg,
1 rode paprika,
1 oranje paprika,
een halve goudgele paprika,
1 jalapeno peper,
50 gr licht gerookte amandelen, grof gehakt in de keukenmachine,
2 tenen verse knoflook,
2 en een half sjalotje, gesnipperd en licht gefruit met de knoflook,
6 bosuitjes, in 1 centimeter lange stukjes gesneden,
oregano naar smaak, ik was er niet heel zuinig mee, gehusseld door de paprika’s en bestrooid op de rand,
1/2 theelepel tijm,
ruim een halve theelepel gerookt paprikapoeder,
ruim 2 volle theelepels Concentrato di Pomodoro, tomatenpuree van La Bio Idea, halve theelepel gedroogde tijm,
60 gr biologische slagroom,
2 biologische eieren,
sap van een kwart limoentje,
1 doosje Franse kaas Pié d’Anglois [grotere AH], ik gebruikte ongeveer 110 gram.


Rooster de grover gesneden paprika’s met de gesnipperde jalapeno, één theelepel gedroogde oregano en iets zwarte peper 20 minuten in de oven op 165 graden.

Fruit de sjalotjes met de knoflook op matige temperatuur tot ze zacht en glazig zijn.

Sla de slagroom licht lobbig in de Kitchen Aid, voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de tijm en de eieren toe en klop dit nu tot lobbig maar niet te stijf. Druppel er dan het limoensap luchtig doorheen en maak op smaak met iets zout en zwarte peper.

Zet de Franse kaas, Pié d’Angloys, een verfijnde romige kaas met een fijn karakter uit de Bourgogne heel even in de vriezer zodat je mooie plakjes kunt snijden voor het toppen van de quiche.

Leg het deeg met bakpapier in de quichevorm en buig het resterende deeg licht naar buiten om. Prik gaatjes in de bodem en in de rand van het deeg. Hussel de amandelen door de paprika en leg dit op de bodem van de quiche.

Schik daarop de stukjes bosui en daartussen de gefruite sjalotjes met knoflook. Lepel voorzichtig of schenk daar heel langzaam het ei-roommengsel overheen. Schud de quichevorm lichtjes zodat dit mengsel zich goed verdeeld over de bodem en de stukjes kunnen hechten in de vorm.

Vouw de buitenrand van het deeg nu geplooid naar binnen over de paprika’s heen. Snijd mooie plakjes Franse kaas en schik die vanuit het midden over de vorm. De resterende kaas leg je in kleinere stukjes op de rand van het deeg. Bestrooi de rand licht met oregano.

Bak de quiche in de voorverwarmde oven licht goudbruin met mooi gesmolten kaas. Duw de uitgelopen kaas op de rand vanaf het bakpapier tegen de quiche. Dat gaat vrij eenvoudig, deze kaas smelt erg mooi.

Eet smakelijk! Bon appetit!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s