Tuna Pecorino Kruidenrijst

Rijst leent zich voor mooie schotels: deze groene kruidenrijst is gemaakt van Basmati, oregano, thijm, laurier, krulpeterselie en bosui. Daar voeg je gesneden en hele Nocellara olijven, verse doperwten en geraspte Pecorino Nero aan toe. Voor extra tonijnsmaak roer je er naast in vlokken getrokken tonijn ook enkele theelepels van de gemarineerde tonijn olijfolie door, samen met een kneepje limoensap. Het resultaat is licht, luchtig, smakelijk en kleurrijk.

Ingrediënten:
1 potje Fish Tales Tonijn filets
Basmati rijst voor 2 personen
12 Nocellara olijven [7 in reepjes gesneden, 5 hele ter decoratie]
4 bosuitjes, in kleine stukjes en licht gewokt
200 gr verse doperwten [AH]
1 tl gedroogde oregano,
1/4 tl gedroogde thijm,
1/2 tl gedroogde gemalen laurier,
6 samengestelde steeltjes krulpeterselie
[steel in hele kleine stukjes geknipt in de bouillon, het fijngesneden blad door de rijst]
20 gr fijngeraspte Pecorino Nero,
1/4 limoentje [het sap],
4 tl gemarineerde tonijn olijfolie,
2 Tasty Tom tomaatjes

Maak een bouillon van de kruiden met een drupje olijfolie en kook daarin de rijst net gaar. Giet die af door een zeef en roer het limoensap met 2 theelepels van de gemarineerde tonijn olijfolie erdoor. Schep dit goed om en koel het 2 minuten terug in de koelkast.

Kook dan de doperwten drie minuten in eenzelfde bouillon, giet ze af en roer daar ook 2 theelepels gemarineerde tonijn olijfolie door. Wok tegelijkertijd de bosui en schep ze samen met de gesneden olijven en doperwten door de rijst.

Leg twee mooie tonijn filets apart voor garnering on top. Trek de resterende filets in kleinere vlokken en hussel deze vlokken ook door de rijst.

Rasp de Pecorino Nero zonder velletje zo koud uit de koelkast erover heen, hussel om, rasp er nog iets overheen, schep enkele achtergehouden doperwten on top en decoreer je schotel met de hele tonijn filets, de Tasty Tom tomaatjes en plukjes peterselie.

😋😋😋
Snel en eenvoudig. Eet smakelijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s