Tomaat-Pikante Pesto Spaghetti

on

Volkoren spaghetti met verse Tasty Tom tomaatjes, pesto piccante met chilipeper, pastasaus tomaat-bleekselderij en ui aangevuld met gefruite verse knoflook, sjalotjes en enkele ansjovis filetjes voor een hartige smaak. De pasta is gekookt in kruiden en met de olie van de pesto op smaak gebracht. Voor de vitamientjes is er wat fijngehakte krulpeterselie door gehusseld en de spaghetti is getopt met plakjes gerookte zalmhaas.
Ingrediënten:
4 Tasty Tom tomaten, van pulp ontdaan, in kleinere stukjes
3 sjalotjes, in dunne ringetjes
1 grote teen verse knoflook, fijngehakt
2 kleine el fijngehakte krulpeterselie
8 tl pesto piccante
scheut olie van de pesto piccante
half bakje verse pastasaus tomaat_bleekselderij_ui [AH]
3 tl ricotta
limoensap van een dik kapje limoen
4 ansjovis filets, met een wolkje melk ontdaan van olie, gedroogd met keukenpapier, in kleien stukjes
1 bundel jonge pretjes [5], buitenste vellen verwijderen, voet en kop eraf snijden en in stukjes
150 gr volkoren spaghetti, kort kokend
extra vergine olijfolie, naar behoefte
2 plukjes gedroogde oregano
1 plukje gedroogdde tijm
1/2 espresso tl gemalen laurier
1/2 espresso tl gerookt paprikapoeder
bouillon van water met oregano, tijm, laurier, gerookt paprikapoeder, zwarte peper en zout
waddenzout, naar smaak
zwarte peper, naar smaak
restje saus uit de koekenpan

Fruit de ui en knoflook op matige temperatuur en blus die na twee minuten af met het tomatensap uit de pulp. Dit sap komt los van de pitjes in een zeef en geeft de uitjes een rozerood kleurtje en smaak. Fruit de ui nu heel zachtjes nog twee minuten in het sap.
Fruit in dezelfde koekenpan nu de stukjes tomaat met de groene kruiden en wat peper en zout, voeg na twee minuten de pesto piccante en verse pastasaus toe en fruit nog drie minuten door. Roer er dan 3 schepjes ricotta en wat limoensap doorheen. Tot slot roer je er de ansjovis door op lage temperatuur, die smelt dan in de saus weg.

Maak wat lichte bouillon van water, olijfolie, groene kruiden, het gerookte paprikapoeder en de achtergebleven saus in de pan. Kook de spaghetti al dente in 7 minuten [op de verpakking staat 8 minuten]. Giet de spaghetti af maar vang het kookvocht op. Daarmee kun je de tomatensaus eventueel iets verdunnen. Zelf schenk ik één sauslepel vocht over de spaghetti na het toevoegen van de olie. Schenk iets olie uit de pesto piccante in een mooi straaltje over de spaghetti en hussel die om met de fijngehakte peterselie.

Snijdt de preien in mooie brede ringen. Wok de prei heel kort in olijfolie met wat oregano en laurier en blus af met twee lepeltjes van het spaghetti kookvocht. Voeg eventueel iets zout toe.

Verwarm twee borden in de oven op matige temperatuur, Maak op elk een rondje van de saus op het bord, waar je de spaghetti binnen kunt schikken. Hussel de overige saus door de spaghetti, voeg eventueel iets kookvocht toe en warm de spaghetti gespreid op een platte schaal even op in de oven [150 graden]. Schik de prei er hoger bovenop, snijdt een stukje gerookte zalmhaas in mooie plakjes en top de spaghetti daarmee.

Eet smakelijk.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s